rimi2 Pilt Rimi kampaania lehelt
 
Jaanuari kuus otsustasime 8. a klassi tüdrukutega Mailis Vincjunaite, Vanessa Võsu, Janete Post, Hanna Seppik, Pauline Puusepp, Kätlin Kergand, Helina Üleoja, Sofia Spiridenko osa võtta Rimi retseptikonkursist. Konkurss kestab 3 kuud, igal kuul oli  ülesandeks valmistada üks huvitav tervislik toit. Veebruari kuus pidime valmistama tervisliku hommikusöögi, otsustasime teha kaerahelbepudru erinevate lisanditega. 
Märtsis oli teemaks tervislikud snäkid, tegime rukkijahu krõpse ning peedibatoone. Saime žürii poolt märtsikuu eripreemia millega kindlustasime koha finaalis. 
Aprillikuus valmistasime õhtusöögi, milleks oli köögiviljadega ahjuomlett. Selle kuu retsepti pole veel üles pandud, aga meie teised retseptid leiate RIMI . 
Palun, „like“-ge meie retsepte. Ootame toetust! 
RETSEPTID: 
 
Hommikusöök
 
EELLEOTATUD 3 MINUTI PUDER
* 3 dl eelröstitud jämedaid kaerahelbeid (võib ka ise röstida)
* 3 dl piima
* 1 spl linaseemneid
* 2 spl päevalilleseemneid
* veidi soola
* suhkrut maitse järgi
* tükike võid
Erinevate lisanditega saab muuta pudru igal nädalapäeval uueks.
VALMISTAMINE
Kata helbed õhtul täielikult sooja puhta veega- soovitatavalt klaasnõus. Võib lisada 1 kl vee kohta 1 spl sidrunimahla, keefiri või maitsestamata jogurtit. Leota helbeid 8-12 tundi. Leotamise tulemusel helbed fermenteeruvad ja organism saab seal leiduvad vitamiinid ja mineraalained paremini kätte. Hommikul kalla kaerahelbed koos veega potti. Lisa piim ja seemned. Keeda putru 3 minutit. Lisa sool, suhkur ja soovi korral või. Serveeri erinevate lisanditega näiteks:
Esmaspäev- marjade ja pähklitega;
Teisipäev- õuna-kaneeli lisandiga;
Kolmapäev- marjade ja puuviljadega;
Neljapäev- jogurti ja marjadega;
Reede- moosiga.
Pudru kõrvale sobib juua smuutit, mille võib teha kodustest marjadest ja puuviljadest. Meie smuuti valmis banaanist, pirnist, mustsõstardest ja maasikatest.
 
 rimi
 
Vahepala 
 
Koostisosad:
* 2 dl rukkijahu
* 2,5 dl vett
* 1 dl linaseemnejahu (kohviveskis jahvatatud)
* 1 dl päevalilleseemneid
* 1 dl kaerahelbeid
* veidi soola
 
Seemneruudud peedi ja jõhvikatega
 
* 1 peenelt riivitud toores peet
* 100 g purustatud jõhvikaid
* 100 g tükeldatud datleid
* 100 g purustatud päevalilleseemneid
* 100 g purustatud kõrvitsaseemneid
* 100 g kookoshelbeid
* 100 g idandatud toortatart
* 50 g seesamiseemneid
* 100 g linaseemnejahu
 
Pespasto

* 1 purustatud avokaado
* peotäis basiilikut
* tilli ja peterselli maitse järgi
* 1-2 küüslauguküünt
* soola ja pipart
* 1 sidruni mahl
* 100 g purustatud kreekapähkleid
VALMISTAMINE
Segada kõik koostisosad kokku ja jaotada segu ühtlase kihina ahjuplaadile.
Korrapäraste tükkide saamiseks lõigata enne ahju panemist jooned sisse.
Küpsetada 180 kraadi juures umbes 30 minutit.
Seemneruudud peedi ja jõhvikatega
Segada kõik koostisosad kokku ja jaotada ühtlase kihina ahjuplaadile. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.
Algul on küpsetis pehme, jahtunult muutub kõvemaks.
Pespasto
Mikserdada saumikseriga ühtlaseks massiks.
 
rimi1 
 
 
8.a tüdrukud RIMI konkursilt 
 
 

Juhtkond tunnustab

Leia meid

Meil on lehel 142 külalist ja 0 liiget